Autor Tema: trokiranje na niskim okretajima  (Posjeta: 4053 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

trokiranje na niskim okretajima
« u: 01 Rujna 2006, 09:54:23 »
prilikom kretanja motor ne radi i ne vuče dobro iz niskih okretaja, tj. radi na 3 cilindra a kad okretaji porastu preko 4 tisuće onda proradi i taj četvrti. prekontrolirana je pumpa goriva, vakuumi na karburatorima (za sve cilindre su jednaki), iglice, tj. ventilići u karburatorima i nivo goriva, ventili su štelani nedavno a kompresija je odlična. čak smo zamijenili i fergazere od drugog motora i opet ista stvar! radi se o prvom cilindru. provjerili smo svjećicu i na tom cilindru smjesa je presiromašna. jučer smo (u nedostatku ideja) vijak s kojim se regulira smjesa goriva otvorili za taj cilindar do kraja i onda je proradio. jel itko zna u čemu može biti problem?
i još jedna stvar  da li znate promjere (serijske) glavnih dizna ili sapnica za fzr 1000? da li su iste za sve cilindre ili moraju biti različite?
pozdrav i hvala na odgovorima!

« Odgovori #1 u: 01 Rujna 2006, 10:19:52 »
Ja sam vozio FZR 1000 i imo sam slicnih problema.Na kraju smo nasli da exup ventil nije dobro radio.Nadji nekoga ko se u to razumije pa da ti pogleda taj ventil.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

« Odgovori #2 u: 01 Rujna 2006, 19:43:30 »
Provjeri kabel i bobinu. Ali bobinu nemoj stavljat na aparat za provjeru nego je zamijeni. Imao sam taj problem na xj750. nikome nije bilo ni na kraj pameti da je bobina, jer ona obicno radi ili ne radi, ali eto dogadja se i to.
Svi smo mi bickery

« Odgovori #3 u: 02 Rujna 2006, 11:54:27 »
još smo jednom rastavili karburatore, sve pročistili sa kompresorom, sastavili i motor sad radi dobro. zadnja dva tanka sam punio na privatnoj crpki pa je možda i zbog toga bio problem? tko će ga znat...
još jednom pozdrav svima!